Αντιπαριώτικο Καρναβάλι 2024

20 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Τύπου 

Το «Αντιπαριώτικο Καρναβάλι 2024» γέμισε τις καρδιές αισιοδοξία και χαρά, πέτυχε να αλλάξει τη διάθεση όλων των κατοίκων της Αντιπάρου και αυτή είναι η επιτυχία!

Η αρχική ιδέα να διοργανώσει ο Δήμος το 1ο Καρναβάλι Αντιπάρου φάνταζε δύσκολο επιχείρημα αλλά όλες και όλοι έδειξαν τη προθυμία και  τον ενθουσιασμό τους .Ζήσαμε την εμπειρία της οργάνωσης και προετοιμασίας μαζί με τους εθελοντές των συλλογικοτήτων του νησιού μας που ουσιαστικά συνέβαλαν  στο  πρόγραμμα του Τριωδίου που κράτησε τον ρυθμό και το κέφι σε υψηλά επίπεδα.  

Μικροί,μεγάλοι διασκέδασαν και χόρεψαν με τον Ντελάλη μεταμφιέστηκαν και έκαναν βεγγέρες. Έμαθαν και έπαιξαν  τα παιδιά παραδοσιακά παιχνίδια, λάτρεψαν τις λαμπαδηφορίες και τη ποδηλατάδα, ευχαριστήθηκαν πάρτυ και αποκριάτικα δρώμενα  ,τσίκνισαν και γλέντησαν, χόρεψαν το γαϊτανάκι, τη σκούπα και αγέρανο, γεύτηκαν γλυκά ραβιόλια, έφτιαξαν και πέταξαν χαρταετούς γονείς και παιδιά  τραγούδησαν χάρηκαν τις Απόκριες!

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων η παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας που συγκέντρωσε το κύριο ενδιαφέρον ,πολύ μεγάλη συμμετοχή με πρωτοφανή άρματα για τα δεδομένα της Αντιπάρου.

Πρωτοπόρος της παρέλασης ο Καρνάβαλος Πολύφημος Κύκλωπας μαζί με το αρμα του Συλλόγου Εθελοντών Διασωστών Αντιπάρου “Κινητή Μονάδα”  στη συνέχεια ακολούθησαν  οι : 

Σύλλογος ΜΕΑΣ Ολίαρος-Ναυτικό Όμιλο “Ανεμόμυλο” ,Σύλλογος Γυναικών Αντιπάρου “Συμπόσιο των Θεών στο Δεσποτικό”, Σύλλογος Πλοηγός “Ζουλού” και ο Σύλλογος Αντίπαρος εν Πλώ “Ντίσκο” επίσης συμμετείχαν και τρία ακόμη άρματα αυθόρμητων ομάδων “vip ΕΚΑΒ”, “Mini Mouse” και “Καζάνια” και όλους τους συμμετέχοντες.

Καλοσώρισμα στη πλατεία με μουσική και στιχάκια στο ρυθμό του καρναβαλιού,όλοι στο χορό μια παρέα !  Η εκδήλωση έληξε αργότερα στο λιμάνι όπου το πλήθος  αποχαιρέτησε τον φλεγόμενο Κύκλωπα με χρωματιστές βεγγάλες και μουσική .

Ευχαριστούμε απο καρδιάς όλους τους εθελοντές της ομάδας πολιτιστικών εκδηλώσεων,των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείο και Δημοτικού ,Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λ.Τ ,Συλλόγου Εθελοντών Διασωστών Αντιπάρου,Σύλλογο ΜΕΑΣ Ωλίαρος-Ναυτικό Όμιλος ,Σύλλογο Γυναικών Αντιπάρου , Αθλητικό Σύλλογο Πλοηγό  και  Πολιτιστικο Συλλόγο Αντίπαρος εν Πλώ για την ομαλή διοργάνωση του 1ου Αντιπαριώτικου Καρναβαλιού 2024 για κάθε επι μερους συμβολή ,συμμετοχή και προσφορά .Όλοι μαζί γίναμε μια δυναμική παρέα με άψογη συνεργασία και κέφι για δημιουργία. Συγχαρητήρια!

Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας  στους υπαλλήλους του Δήμου και στο Αστυνομικό Τμημα  Αντιπάρου για τις υπηρεσίες τους, την κ.Τατιάνα Κοντούλη για τη δημιουργία των αφισσών,τον κ.Γιάννη Τριαντάφυλλο και κ.Γρηγόρη Μαριάνο για τη κατασκευή του Καρνάβαλου, τον κ. Ντάμη Καλάργυρο -ντελάλη , τον κ.Ιωάννη Φαρουπο μουσικο ,τη κ.Μαρίκα Παλαιολόγου -παρουσιάστρια της εκδήλωσης και την Ευαγγελια Παλαιολόγου για τα στιχάκια 

Φυσικά τον κ. Δήμαρχο Αναστάσιο Φαρούπο και τους Αντιδημάρχους κ. Αρτέμη Τριαντάφυλλο,κ.Ελένη Βιάζη και κ. Δαμιανό Παλαιολόγο για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη. Ελπίζουμε να γίνει θεσμός το έχει ανάγκη το νησί! 

Και του χρόνου με υγεία! Καλή Σαρακοστή!  

Με εκτίμηση

Για την Οργανωτική Επιτροπή “Αντιπαριώτικο Καρναβάλι 2024”

 Μάγδα Κριτσαντώνη (Εντεταλμένη Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού )