Έναρξη λειτουργίας ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Αντιπάρου

6 Ιουλίου, 2020

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 λειτουργεί επίσημα η ανακύκλωση ρούχων στο Δήμο Αντιπάρου. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε κάδος ανακύκλωσης ρούχων στο δημοτικό πάρκινκ της Ψαραλυκής


Η ανακύκλωση ρούχων που προτείνουμε συνεπάγεται τη διαχείρισή τους έτσι ώστε να καταλήγει στα σκουπίδια μόνο το 2%, ενώ από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, στουπιά, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων.

Τι κάνουμε τα ρούχα


– Μετά από μικρή διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, μέσω των υπηρεσιών του Δήμου.
-Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για την κάλυψη βασικών αναγκών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι φυσικές καταστροφές.
-Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Από τα παλιά ρούχα μπορούν επίσης να φτιαχτούν φόρμες εργασίας, υλικό για ηχομόνωση και θερμομόνωση, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων κτλ.

Τι τοποθετούμε στους κάδους


-Καθαρά Ρούχα (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
-Ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
-Λευκά είδη (όπως μαξιλάρια, σεντόνια κτλ.)
-Αξεσουάρ (όπως ζώνες, τσάντες κτλ.)

Τι ΔΕΝ τοποθετούμε στους κάδους


-Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα
– Χαλιά και Αποκόμματα υφασμάτων
-Αζευγάρωτα παπούτσια
-Οργανικά απόβλητα
-Πλαστικά αντικείμενα
-Συσκευασίες
– Χαρτί
-Γυαλί
-Λάδι

Ευχαριστούμε την εταιρεία RECYCOM για την πολύτιμη βοήθεια της και ευελπιστούμε οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και σ’ αυτή την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.