Η Αντίπαρος Υιοθετεί το πρόγραμμα #gopafree με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία.

8 Σεπτεμβρίου, 2020

ΔΗΜΟΣ  ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ  –  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αντίπαρος, 08/09/2020

Η Αντίπαρος Υιοθετεί το πρόγραμμα #gopafree με περιβαλλοντική

και κοινωνική ευαισθησία.

Η σημαντική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης συνεχίζεται, με την ένταξη στο δίκτυο των νησιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα #gopafree της Αντίπαρου. 

 Ο Δήμος Αντίπαρου τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία του νησιού και σε παραλίες, τους ειδικούς κάδους της ΑΜΚΕ Cigaret Cycle που εφαρμόζει το καινοτόμο πρόγραμμα ανακύκλωσης με τη συλλογή των αποτσίγαρων και τη μετατροπή τους μετά από ειδική επεξεργασία σε νέα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. 

 Με αυτό τον τρόπο κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα υιοθετήσουν το νέο ρεύμα ανακύκλωσης και θα αποτρέψουν την περαιτέρω απόρριψη των υπολειμμάτων καπνού και πλαστικού που περιέχουν τα αποτσίγαρα στο Περιβάλλον και την κατ’ επέκταση μόλυνση αυτού. 

 Στην υλοποίηση του εγχειρήματος συμβάλλει ενεργά η Επιτροπή Ανακύκλωσης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αντιπάρου. Στόχος είναι να καθαριστούν παραλίες, να προφυλαχθούν οι ακτές και να εφαρμοστούν καλές πρακτικές διαχείρισης της αειφόρου ανάπτυξης από τη Δημοτική αρχή σε συλλογικό επίπεδο και από τον καθένα κάτοικο και επισκέπτη σε ατομικό.

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου δήλωσε: Η ανακύκλωση ειδικά, αλλά και το σύνολο των δράσεων που εντάσσονται στην κυκλική οικονομία με τα τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη είναι το μέλλον το οποίο ο Δήμος εισέρχεται δυναμικά. Ευχαριστώ τον κ. Γιώργο Σακελλαρίου συνιδρυτή της Cigaret Cycle που μας ενέταξε στο πρόγραμμα.

                                          Ο Δήμαρχος Αντιπάρου

Αναστάσιος Δ. Φαρούπος