Δελίο Τύπου Δήμου Αντιπάρου

16 Ιανουαρίου, 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Εύχομαι η νέα χρονιά να μας δώσει υγεία και δύναμη προκειμένου να ξεπεράσουμε κάθε τι δύσκολο. Ας μην παραιτηθούμε από τους στόχους μας και τα όνειρα μας. Να τα υλοποιήσουμε με εκείνο το Αντιπαριώτικο πείσμα που μας ξεχωρίζει και κάθε φορά μας κάνει να φτάνουμε όρθιοι και ενωμένοι στο τέρμα.

Αντπαριώτισες και Αντιπαριώτες

Το 2012 ήταν για όλους τους Έλληνες μια πολύ δύσκολη χρονιά, μια χρονιά που άφησε πολλές ανοιχτές πληγές σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Το 2012 για την Αντίπαρο ήταν η χρονιά που με μεθοδικότητα μπήκαν οι βάσεις για ριζικές αλλαγές για την βελτίωση της καθημερινότητας μας.

Το όνειρο πολλών ετών η αποχέτευση άρχισε να υλοποιείται. Η αντικατάσταση του απηρχαιωμένοι δικτύου ύδρευσης είναι σε εξέλιξη ενώ για το έργο του βιολογικού αναμένεται η έναρξη εργασιών από τον Ανάδοχο. Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ σε συνδυασμό με το έργο της ανακύκλωσης και η εγκατάσταση των αφαλατώσεων είναι έργα που ωρίμασαν και έχουμε τις εγκρίσεις και την χρηματοδότηση για την υλοποίηση τους.

Το 2013 παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας εμείς μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Η Αντίπαρος τη νέα χρονιά θα αλλάξει όψη με τα έργα που ολόκληρες δεκαετίες ήταν μόνο στα χαρτιά και στα λόγια.

Η αποχέτευση και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι μονάδες αφαλάτωσης τους επόμενους μήνες εγκαθίστανται.

Η διαδικασία ανακύκλωσης μπαίνει άμεσα στη ζωή μας.

Η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων σύντομα θα είναι γεγονός.

Όλα αυτά αλλάζουν ριζικά το τοπίο. Η ποιότητα ζωής μπήκε σε τροχιά αναβάθμισης.

Παράλληλα προχωράμε και σε αναμόρφωση του διοικητικού μηχανισμού του δήμου μας. Η δημιουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης θα νοικοκυρέψει την λειτουργία και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας. Τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης θα εξυπηρετούν την σωστή λειτουργία του νέου οργανισμού και φυσικά θα είναι στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων των δημοτών λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες. Η αναγκαιότητα αντιμετώπισης δυσλειτουργιών του μηχανισμού αλλά και η κάλυψη των νέων αναγκών που δημιουργούνται επιτάσσουν βελτιώσεις αλλά και δομικές αλλαγές αξιοποιώντας το υπάρχον προσωπικό αλλά και με νέες προσλήψεις έχοντας πάντα στόχο τον εκσυγχρονισμό.  Θα προχωρήσουμε δυνατά!

Με τη σκέψη ότι ο Δήμος Αντιπάρου μπορεί και πρέπει να αποδείξει ότι είναι δυνατόν να διατηρήσει την αυτοδυναμία του σας καλώ όλους να βοηθήσετε στην εξέλιξη όλων των ζητημάτων που έχουμε μπροστά μας.

Σας εύχομαι το 2013 να είναι μια πολύ καλή και δημιουργική χρονιά !

Ο Δήμαρχος

Γιάννης  Λεβεντάκης.