Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά κάθε ηλικίας διοργάνωσε ο Δήμος Αντιπάρου σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές την Κυριακή 11 Δεκέμβρη – Παγκόσμια ημέρα του παιδιού.

21 Δεκεμβρίου, 2011

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά κάθε ηλικίας διοργάνωσε ο Δήμος Αντιπάρου σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές την Κυριακή 11 Δεκέμβρη – Παγκόσμια ημέρα του παιδιού.
 Από νωρίς το απόγευμα η κεντρική πλατεία του νησιού στολισμένη και φωτισμένη γέμισε από τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών που συγκεντρώθηκαν γύρω από τη φάτνη για να χαρούν τη γιορτή αυτή, που ετοιμάστηκε μαζί με τα παιδιά, αφού φέτος τους προτείναμε να συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία της. Ζητήσαμε από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου να στολίσουν τα Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχα στηθεί στην πλατεία. Αυτά κατασκεύασαν τα παιχνίδια τους και την Παρασκευή 9/12ου τα τοποθέτησαν ψάλλοντας τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μεγαλύτερα παιδιά έφεραν τις ζωγραφιές τους τις οποίες και αναρτήσαμε στην πλατεία, ενώ τα παιδιά του Γυμνασίου και της Ά Λυκείου με το πανώ τους, έδωσαν το δικό τους μήνυμα. Μέρος της όλης εκδήλωσης αποτέλεσε το δέντρο των ευχών που στόλισαν μικροί και μεγάλοι με κάρτες και ευχές, δίνοντας ένα χαρακτήρα ενθουσιασμού και ελπίδας για το μέλλον. Στη συνέχεια όλα τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα, υποδέχτηκαν το Άγιο Βασίλη που έφθασε συνοδευόμενος από τους μικρούς βοηθούς του και τους μοίρασε καραμέλες και δωράκια. Τέλος μικροί και μεγάλο παρακολουθήσαμε την κατασκευή και γευτήκαμε τα σπιτικά γλειφιτζούρια που οι συντοπίτισσές μας Κυρίες Μαρουσώ Φαρούπου και Αρσενία Πατέλη αποδεχόμενες την πρόσκλησή μας, ετοίμασαν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται στη μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσουμε τους κύριους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης που δεν ήταν άλλοι από τα παιδιά μας, αλλά και τους μεγάλους καθώς και όλους όσους συμμετείχαν.
 Να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας υγεία, αισιοδοξία και χρόνια πολλά σε όλους .