Διαμαρτυρία προς το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου 

6 Σεπτεμβρίου, 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                            Ημερ. 06/09/2011

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ                                                            Αρ.Πρωτ: 3878                                  

Τηλ.2284061570

Φαχ.2284061218

Νομός Κυλάδων,Τ.Κ 84007

Προς:  1) Το Διοικητικό Συμβούλιο του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου,

           2) Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου και τον Πρόεδρο του κ. Λ. Κοντό

(με την παράκληση να αναγνωστεί στην συνεδρίαση στις 06-09-2011)

           3) Τα ΜΜΕ  (με την σημείωση να εκληφθεί ως απάντηση στην ανακοίνωση Στ. Γαβαλά)Ομόφωνα 
το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου πριν λίγες ημέρες εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο Γ. Λεβεντάκη και τον σύμβουλο του Δημάρχου (και σύμβουλο του Λ.Τ) κ. Ευθ. Χανιώτη, ως εκπροσώπους του νησιού μας στο διοικητικό συμβούλιο του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου, για τα εξής:

α) Να εκφράσουν την πικρία όλων των αιρετών για το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Αντίπαρος – διαχρονικά – δεν έχει ωφεληθεί από την λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου με βάση τα όσα δικαιούται,
β) Να εκφράσουν συμβολικά την διαμαρτυρία τους προς το παρόν διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου. Όχι επειδή όλοι ή κάποιοι από τους συναδέλφους έχουν ευθύνες για εκείνα που δεν έχει λάβει η Αντίπαρος τα     τελευταίααλλάεπειδή η δημόσια διοίκηση έχει συνέχεια.

Όμως, αιτήματα «καθημερινότητας» για ανάγκες που μπορεί να καλύψει το Λιμενικό Ταμείο για την Αντίπαρο και άλλα αιτήματα σοβαρότερα, δεν κατέστη δυνατό να τα υιοθετήσει το Λ.Τ και ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν.

Ο σημερινός πρόεδρος του Λ.Τ κ. Στ. Γαβαλάς, αντί ως άνθρωπος με πολλά χρόνια στα κοινά, να κατανοήσει τους λόγους που το ύψιστο θεσμικό όργανο του Δήμου Αντιπάρου, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού μας, προχώρησε σύσσωμο στην διαμαρτυρία δια των εκπροσώπων του, ο ίδιος δημοσιοποίησε μία ανακοίνωση – λίβελο εναντίον μας. Με αυτήν:
– Προσβάλει τους πολίτες της Αντιπάρου οι οποίοι πρόσφατα έχουν εκλέξει τα πρόσωπα των συνδυασμών που λαμβάνουν αποφάσεις όπως αυτές για το Λ.Τ…
– Προσβάλει τον Δήμαρχο Αντιπάρου Γ. Λεβεντάκη και τον σύμβουλο Ευθ. Χανιώτη, επειδή διεκδικούν με ομαδικό πνεύμα αυτονόητα και νόμιμα δικαιώματα του νησιού το οποίο εκπροσωπούν. Μάλιστα, ο Στ. Γαβαλάς φτάνει στο σημείο να ασκεί κριτική ακόμα και ως προς τον τρόπο που εργάζονται οι εκπρόσωποι της Αντιπάρου.
Δεν του αρέσει. Προφανώς, θεωρεί ότι όποιος αναλαμβάνει με την εντολή των πολιτών ή θεσμικών οργάνων το δικαίωμα μίας υπογραφής, αυτομάτως χρίεται «σουλτάνος» ή πάπας με αλάθητο. Τον αφήνουμε στην εποχή του.
Εμείς επιθυμούμε να είμαστε σύγχρονοι, αλλά κυρίως, αποτελεσματικοί για τον τόπο μας.

Τονίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου και οι εκπρόσωποί του, κατά την διαμαρτυρία τους, δεν μέμφθηκαν κανέναν και δεν εξύβρισαν κανέναν.
Εντούτοις, ο Στ. Γαβαλάς μέμφεται και λοιδορεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου, κάνει αξιολογικές κρίσεις σε πρόσωπα και επιλογές του Δημάρχου Αντιπάρου και άλλα. Όμως το μεγαλύτερο και πλέον απαράδεκτο ατόπημα του Στ. Γαβαλά είναι ότι προβαίνει σε υποδείξεις για το πώς οι εκπρόσωποι των πολιτών της Αντιπάρου ή το νησί μας στο σύνολο, θα πρέπει να κάνει το ένα ή το άλλο.

Δυστυχώς, ο Στ. Γαβαλάς με την συμπεριφορά του προστίθεται πλέον στα προβλήματα που έχει από συστάσεως το διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο για να λειτουργήσει σωστά για το όφελος και της Αντιπάρου και της Πάρου.
Δυστυχώς, ο Στ. Γαβαλάς αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και των δύο νησιών, όπως θα έπρεπε, αφού δεν σέβεται τους νόμιμους εκπροσώπους τους.

Σεβόμαστε απόλυτα τις επιλογές του Δημάρχου Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννη, των επικεφαλής και των συμβούλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου και των μελών του Δ.Σ του Λ.Τ.
Παραμένουμε σταθεροί και πιστοί στην ιστορία συνεργασίας των δύο νησιών με σκοπό το καλύτερο για τους πολίτες τους.
Ωστόσο, κατόπιν της δημόσιας προσβλητικής συμπεριφοράς του Στ. Γαβαλά, δεν μπορούμε να συμμετέχουμε πλέον στις συνεδριάσεις του κοινού φορέα, χωρίς βεβαίως να απεμπολούμε κανενός απολύτως δικαιώματος, καμίας διεκδίκησης, για το νησί μας.
Επανυποβάλουμε το αίτημα για θεματική συνεδρίαση του Λ.Τ με θέμα την Αντίπαρο, στην οποία συνεδρίαση θα προσέλθουμε. Από το αποτέλεσμα της συζήτησης τότε, θα επανακαθορίσουμε την στάση μας, βεβαίως κατόπιν σχετικής απόφασης που θα λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Αντιπάρου.  


Ο Δήμαρχος Αντιπάρου

ΛΕΒΕΝΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ