Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού “ΦΙΛΕΜΑ 2023″

27 Απριλίου, 2023

Φεστιβάλ “ΦΙΛΕΜΑ 2023”
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ
30 Απριλίου- 1 Μαΐου 2023
Διήμερο εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών Αντιπάρου Γαστρονομίας με πολιτιστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Με την αιγίδα του Δήμου Αντιπάρου.
Τη Κυριακή 30.4
θα έχουμε ετοιμάσει τα Πρωτομαγιάτικα Στεφάνια και
Έκθεση των εργαστηρίων Ιστορίας της Τέχνης.
Τη Δευτέρα 1.5 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙA
απο τις 10.30πμ στο λιμάνι του νησιού θα παρουσιαστούν δρώμενα με αναπαραστάσεις, τα παραδοσιακά χτυπήματα του χταποδιού, τα βαρκάκια στο γιαλό, τους ψαράδες με τα δίχτυα και κάπου θα βράζει η “ κακαβιά” που θα γευτούμε όλοι.
Θα στρώσουμε φιλόξενα τραπέζια γεμάτα τοπικές γεύσεις με τις παραδοσιακές μας συνταγές που θα παρουσιάσει ο αγαπητός μας σεφ κ. Λεωνίδας Κουτσόπουλος.
Θα φιλέψουμε το κοινό τα “ καλούδια” και τις προσφορές των επαγγελματιών του νησιού. Θα μάθουμε την αξία της Μεσογειακής διατροφής και οι μικροί μας φίλοι στα παιδομαγειρέματα θα δημιουργήσουν.
Σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα που οι τσαμπούνες ,τα ντουμπάκια ,τα βιολιά και το χορευτικό με παραδοσιακές φορεσιές δίπλα στο κύμα θα ξεσηκώσουν το νησί.
Με κέφι το μεσημέρι θα συνεχίσουμε γλεντώντας νησιώτικα με τη διακεκριμένη τραγουδίστρια του νησιώτικου- λαϊκού τραγουδιού Μαρία Νομικού και τους μουσικούς της.
Όλοι προσκεκλημένοι στην Αντίπαρο,
σ’ενα Φεστιβάλ Πρωτομαγιάς “ΦΙΛΕΜΑ 2023”
που θα μείνει αξέχαστο!