ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

17 Μαρτίου, 2017

Σύμφωνα με το νόμο, οι σκύλοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν σε όλους τους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη, να είναι δεμένοι και να βρίσκονται σε μικρή απόσταση από αυτόν.
Ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται να μαζεύει τις ακαθαρσίες του από το περιβάλλον με κάποια πλαστική σακούλα ή με τις ειδικές συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Η περισυλλογή των περιττωμάτων πρέπει να γίνεται όχι μόνο επειδή το ορίζει ο νόμος, αλλά πρωτίστως επειδή είναι δείγμα πολιτισμού και υποχρέωση μας, απέναντι στους συμπολίτες μας, στο περιβάλλον μας, ακόμα και σε εμάς τους ίδιους!
Πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον και να το διατηρούμε καθαρό, αυτό δεν αφορά μόνο το να μην πετάμε κάτω τα σκουπίδια μας, άλλα και να φροντίζουμε να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των σκύλων μας.
Πρέπει να ξέρετε ότι τα περιττώματα δεν είναι λίπασμα για τα φυτά. Αντίθετα τα περιττώματα των σκύλων είναι γεμάτα με εκατομμύρια μικρόβια και βακτήρια.
-Σκέψου σε τι κίνδυνο μπαίνει ένα παιδάκι που κυλιέται, τρέχει, πέφτει, παίζει σε χώρο που υπάρχουν περιττώματα, πόσο μάλλον ένα πολύ μικρό παιδάκι που βάζει στο στόμα του ό,τι καινούριο βρει. Μπορεί να εμφανίσει ασθένειες επικίνδυνες για τη ζωή του.
-Σκέψου σε τι κίνδυνο μπαίνεις εσύ ο ίδιος και ο σκύλος σου όταν πατάτε πάνω σε περιττώματα ή λερώνετε τα λουριά, παντελόνια κλπ χωρίς καν να το καταλάβετε και έπειτα γυρίζετε σπίτι.
Δείξε στους γύρω σου και στο περιβάλλον ότι τους σέβεσαι όπως σέβεσαι τα ζώα. Γιατί αυτό είναι η φιλοζωία! Σεβασμός και αγάπη στα ζώα και το περιβάλλον!