21 Ιουνίου, 2024

Ο Δήμος Αντιπάρου και το πρόγραμμα ανακύκλωσης κουτιών αλουμινίου Κάθε Κουτί Μετράει σας προσκαλούν στα εγκαίνια του σταθμού ανακύκλωσης για κουτιά αλουμινίου #ΑntiparosCANRecycle την Πέμπτη 27 Ιουνίου (19:30) στο Δημοτικό Σχολείο Αντιπάρου!

Το πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη ενός κυκλικού συστήματος διαχείρισης των κουτιών αλουμινίου στα πρότυπα του DRS (Deposit Return System), ώστε να εκπαιδευτούν τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες στη χωριστή συλλογή συσκευασιών και ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. 

Τον Σταθμό Ανακύκλωσης σχεδίασε το βραβευμένο design studio Studiolav, των Λουκά Αγγέλου και Βάσως Ασφή. Το αποτέλεσμα είναι ένα λειτουργικό σημείο ανακύκλωσης και ένα art installation, εμπνευσμένο από το κυκλαδίτικο τοπίο αλλά και τις αμέτρητες δυνατότητες της ανακύκλωσης του αλουμινίου. 

Η εγκατάσταση, που θα είναι ανοιχτή καθημερινά για το κοινό, επικοινωνεί το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με δημιουργικό τρόπο, ενώ αποτελεί ιδανικό photo point για τους επισκέπτες του νησιού.

Φέρε κι εσύ κουτιά για ανακύκλωση και μπες στην κλήρωση για βιώσιμα δώρα και ένα ποδήλατο RICICLETTA® φτιαγμένο από 800 κουτάκια αλουμινίου!

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αντιπάρου Αναστάσιος Φαρούπος. Μάθε περισσότερα: https://bit.ly/45qrcOV

#AntiparosCANRecycle #Anakyklosi #KatheKoutiMetrai #Antiparos #DimosAntiparou #EveryCanCounts #DRSpilot