Μεταφορές

Μεταφορές

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ :

Το νησί βρίσκεται 1 μίλι νοτιοδυτικά της Πάρου και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω της Πάρου.

Από το Λιμάνι της Παροικίας Πάρου φεύγουν καραβάκια για την Αντίπαρο, από το Πάσχα έως τον Οκτώβριο. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 30 λεπτά και το καραβάκι δεν μεταφέρει οχήματα. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Τακτικά λεωφορεία από την Παροικία (το ΚΤΕΛ βρίσκεται στο λιμάνι) αλλά και από άλλες περιοχές της Πάρου, σας μεταφέρουν στο λιμανάκι της Πούντας, από όπου μπορείτε να πάρετε το ferry boat, το οποίο σε 7 - περίπου - λεπτά, φτάνει στην Αντίπαρο. Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας, από το λιμάνι της Πάρου ακολουθήστε τις ταμπέλες προς Αλυκή - Πούντα. Με το ferry boat μπορούν να περάσουν στο νησί όλα τα οχήματα.

 

Εάν προσεγγίσετε το νησί με το σκάφος σας, μπορείτε να δέσετε στο Λιμάνι της Αντιπάρου ή στις παραλίες Σωρός και Άη Γιώργης. Το τηλέφωνο του Λιμεναρχείου είναι το 22840 61485. Για πληροφορίες σχετικά με τις ακτές του νησιού και την πρόσβαση σε αυτές συμβουλευτείτε τον Χρήσιμο οδηγό για ναυτικούς.

Στην Πάρο μπορείτε να φτάσετε τους καλοκαιρινούς μήνες με πλοίο από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, του Λαυρίου και του Ηρακλείου (Κρήτης). Με αεροπλάνο από τον Κεντρικό Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος (πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Aegean). Η σύνδεση με τις υπόλοιπες Κυκλάδες είναι εξαιρετική. Αν η πτήση σας προσγειώνεται στον αερολιμένα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε στην Πάρο.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ :

 • Το Δημοτικό λεωφορείο ξεκινά από το λιμάνι, απέναντι από την Αγία Μαρίνα. Τα δρομολόγιά του είναι τα εξής:

  1. Λιμάνι - Σπήλαιο
  2. Λιμάνι - Παραλίες : Παναγιά, Γλυφά, Απάντημα, Σωρός, Άγιος Γεώργιος.
  Τα δρομολόγια διαφοροποιούνται, ανάλογα με την εποχή.
  Το εισιτήριο κοστίζει 1,60 ευρώ και η αγορά του γίνεται μέσα στο λεωφορείο.

 • Για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μηχανών, ποδηλάτων και φουσκωτών μπορείτε να συμβουλευτείτε τον επαγγελματικό οδηγό Αντιπάρου.
 • Για κρουαζιέρες μπορείτε να συμβουλευτείτε ειδική ενότητα.
 • Yπάρχουν δυο ταξί στο νησί :

 • Κο Ευάγγελο Ζάππα Τηλ 0030 6988848484

 • Μαρίνα Μωράκη
 • +30 6970 624750
 • +30 22840 61135
 • Fax: +30 22840 61496
 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ:

Εάν ταξιδεύετε μέσω του Πειραιά, σε αυτόν τον σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των πλοίων και τις πύλες ανά προορισμό.

Για το ταξίδι σας, χρήσιμη μπορεί να σας φανεί η τηλεφωνική υπηρεσία 14541, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπηρεσία 14541* έχει τις κάτωθι αρμοδιότητες ενημέρωσης:

 • Προγραμματισμένων και έκτακτων Αναχωρήσεων.
 • Προγραμματισμένων και έκτακτων Αφίξεων.
 • Καθυστερήσεις ή Ακυρώσεις δρομολογίων.
 • Πύλες Απόπλου και Κατάπλου
 • Έκτακτα περιστατικά (π.χ. απαγορευτικό, έκτακτη ανάγκη κ.λπ.)

*Από σταθερό 0,92€ /ανα  λεπτό  η κλήση (συμπ. ΦΠΑ).  Από κινητό χρέωση 1,55€ / λεπτό   η κλήση (συμπ. ΦΠΑ) για όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (Διάρκεια κλήσης 2,5 λεπτά)

Τηλέφωνο Παραπόνων: 210 6241881

Πηγή: http://www.olp.gr/el/call-center-14541

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Χάρτης Πλοίων Πραγματικού Χρόνου: http://www.marinetraffic.com/gr/

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος: http://www.aia.gr/

 

 

 

 
Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 03 Ιουλίου 2016 08:52
επιστροφή στην κορυφή

Warning: Creating default object from empty value in /home/antibet3/public_html/modules/mod_ilmk2splititem/helper.php on line 140

Warning: Creating default object from empty value in /home/antibet3/public_html/modules/mod_ilmk2splititem/helper.php on line 140