ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 Αυγούστου, 2015

Με αφορμή πρόσφατα κρούσματα παραπόνων κατά του Δήμου σχετικά με φαινόμενα που αφορούν την τήρηση του ωραρίου καταστημάτων, καθώς και σχετικά με την κατάσταση που τελεί ο χώρος του Κάστρου κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες με την είσοδο διαφόρων, κρίνεται σκόπιμο να γίνουν σαφή τα παρακάτω:

Διαψεύδω με κάθε κατηγορηματικότητα οποιαδήποτε εμπλοκή του Δήμου στον προ δύο ημερών αυστηρό έλεγχο από μέρους της αστυνομίας σε καταστήματα κυρίως της πλατείας, καθώς δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες του Δήμου η τήρηση του ωραρίου και των ορίων έντασης μουσικής. Πρέπει να γίνει σαφές ότι υπεύθυνη για την εφαρμογή του νόμου και τον έλεγχο κάθε είδους παρανομίας ή και ασυδοσίας είναι αποκλειστικά οι αστυνομικές αρχές.

Καλούμε τους δημότες που έχουν οποιοδήποτε πρόβλημα με ζητήματα που αφορούν, υπέρβαση ωραρίου και έντασης μουσικής και άλλα παρεμφερή, που δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες του Δήμου, να απευθύνονται στις αστυνομικές αρχές, επιφορτισμένες -μεταξύ άλλων- με τον έλεγχο των ανωτέρω και την εφαρμογή του διατάξεων του νόμου.

Ο Δήμος Αντιπάρου αποτελεί τον υπέρτατο θεσμικό και δημοκρατικό φορέα στο νησί μας και ως τέτοιος αφουγκράζεται τους δημότες του, προασπίζει τη διαφάνεια και νομιμότητα και στηρίζει με τη στάση του, τις αποφάσεις του και τις ενέργειές του την έννοια της ανάπτυξης στο νησί μας, αλλά και τα συμφέροντα όλων μας. Για αυτά εξελέγη ως νέα δημοτική αρχή και αυτά οφείλει να πρεσβεύει καθ’ όλη τη θητεία της. Ήδη εδώ και εννιά μήνες επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο μέσω ευρωπαϊκής οδηγίας για την τουριστική ανάπτυξη σε συνεργασία με φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), το Παρατηρητήριο Βιώσιμου Τουρισμού, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κ.ά., που αφορούν και προτάσεις για ζητήματα όπως τα παραπάνω.

Διαχωρίζοντας τις αρμοδιότητες του κάθε θεσμού είναι ευχερέστερη για κάθε πολίτη και η διάκριση των ευθυνών που αναλογούν στον καθένα, ώστε να μην στρέφονται αδίκως κατά του Δήμου, βασιζόμενοι μόνο σε ψευδή σενάρια, στρεβλά συμφέροντα, μισόλογα και φημολογίες.

        Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

ΦΑΡΟΥΠΟΣ Δ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ