CORONA VIRUS

13 Μαρτίου, 2020

ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αντίπαρος, 13/03/2020

Αγαπητοί και αγαπητές συμπολίτες,

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε “πανδημία” σε όλον τον πλανήτη, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές προβλέψεις,2 στους 3 από εμάς θα νοσήσουν από τη μεταδοτική αυτή νόσο.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση είναι σοβαρή και απαιτεί απόλυτη ψυχραιμία και μεγάλη προσοχή ατομικά από τον καθένα μας, ώστε να αποφύγουμε να ασθενήσουμε οι ίδιοι ή οι οικείοι μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αντιπάρου ΛΑΜΒΆΝΕΙ τα ακόλουθα μέτρα:

  • Από σήμερα και μέχρι και τις 25 Μαρτίου.
  • Δήλωση από πολίτες προς την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω internet στην ειδική πλατφόρμα ( https://tetragonika.govapp.gr/ ). Σημειώνεται ότι η προθεσμία για δήλωση επιπλέον τετραγωνικών έχει ούτως ή άλλως παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
  • Για Πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, οικογενειακής κατάστασης κ.λπ.) θα πραγματοποιείται τηλεφωνικά η αίτηση στο τηλέφωνο του Δημαρχείου (2284061570). Ταυτόχρονα με την αίτησή του, ο πολίτης θα ενημερώνεται πότε θα είναι έτοιμο το πιστοποιητικό του για να προσέλθει στο Δημαρχείο και να το παραλάβει.
  • Για κάθε άλλη υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο , οι πολίτες θα πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα ακόλουθα τηλέφωνα, προκειμένου να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά:

Σε περίπτωση που κατά την τηλεφωνική επικοινωνία δεν είναι δυνατή η πλήρης εξυπηρέτηση του πολίτη, αυτός θα συνεννοείται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την εξυπηρέτησή του με

προσέλευση στο Δημαρχείο .

Σημειώνουμε ότι κανένα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνει το Κράτος δεν μπορεί να αποδώσει, αν οι πολίτες δεν προσέχουν οι ίδιοι τον εαυτό τους και τους οικείους τους και αν οι πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα που λαμβάνονται.

Γι΄ αυτό και σας παρακαλώ προσωπικά να τηρείτε όλες τις οδηγίες για την προστασία σας από την ασθένεια, ώστε να περάσει η πανδημία χωρίς να νοσήσετε. Ιδιαίτερα σας παρακαλώ να:

  • Αποφεύγετε τις άσκοπες εξόδους από το σπίτι, τις άσκοπες μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό με άλλους ανθρώπους, είτε σε ανοιχτό, είτε σε κλειστό χώρο.
  • Αν δεν έχετε αντισηπτικό τζελ, να απολυμαίνετε τα χέρια σας με οινόπνευμα (καθαρό, μπλε, αλκοολούχο λοσιόν) 70 βαθμών και άνω. Είναι το ίδιο ακριβώς με το αντισηπτικό τζελ.
  • Διεκπεραιώνετε τις υποθέσεις σας με το Δημόσιο, τις Τράπεζες και τα καταστήματα (π.χ. super market) μέσω του διαδικτύου και του τηλεφώνου, χωρίς να μεταβαίνετε οι ίδιοι σε χώρους συνάθροισης κοινού.

Στην προσπάθεια αυτή, η ατομική προσοχή, η αυτο-προστασία, η πρόληψη και η υπεύθυνη στάση του κάθε ενός από εμάς, θα έχει καταλυτική σημασία.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Δ. ΦΑΡΟΥΠΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ